Фер плеј со Јана

Јане Стефанов и Дејан Саздовски беа гости во спортската програма на Телма телевизија “Фер плеј со Јана“, каде говореа за Аероклубот Скопје. https://youtu.be/b1GmcQORPnE Погледајте го нашето видео и дознајте повеќе за приликите во Аероклуб Скопје.

Аероклубот Скопје со повик до старите членови да споделат фотографии и нераскажани приказни

Аероклубот Скопје, како најстар аероклуб во државава, кој годинава одбележува еден век од основањето, ги повикува сите поранешни членови и нивните семејства, да ги споделат своите спомени и фотографии од нивното време во клубот. Во архивите на Аероклубот, како што посочуваат, постојат дневници на летање и скокање, списоци со членови, фотографии и видеа, но оттаму […]

Аероклубот Скопје со повик до старите членови да споделат фотографии и нераскажани приказни од нивното време во клубот

Во архивите на Аероклубот, како што посочуваат, постојат дневници на летање и скокање, списоци со членови, фотографии и видеа, но оттаму веруваат дека потребно е да ја зачуваат нивната историја преку личните приказни и стари фотографии на сите кои биле членови на клубот. Клубот е заинтересиран за лични фотографии, приказни и спомени од минатото, вклучително […]

Јане Стефанов и Дејан Саздовски – 100 години воздухопловство во нашата земја

Јане Стефанов и Дејан Саздовски беа гости во утринската програма на Телма телевизија, каде говореа за настанот.https://www.youtube.com/watch?v=E5g23CRukDk Погледајте го нашето видео и дознајте повеќе за историјата на Аеро Клуб Скопје.

Аероклубот Скопје прославува 100 години постоење, низа активности во текот на целата година во чест на јубилејот

Аероклубот Скопје оваа 2023 година прославува 100-годишнина од своето постоење, одбележувајќи еден век на промовирање и унапредување на воздухопловството во Скопје и пошироко во регионот. Од своето основање во 1923 година, Аероклубот Скопје е движечка сила во развојот на воздухопловството, безбедноста во воздухопловството и образованието и значително придонесе за растот и напредокот на оваа дејност. […]

Аероклубот Скопје ги повикува старите членови да споделат фотографии и нераскажани приказни од нивното време во клубот

Аероклубот Скопје, најстариот аероклуб во Македонија, ги повикува сите свои поранешни членови и семејствата на членовите да ги споделат своите спомени и фотографии од нивното време во клубот. Прочитајте повеќе на страните на МКД, каде излезе овој напис.

Аероклубот Скопје прославува 100 години постоење, низа активности во текот на целата година во чест на јубилејот

Аероклубот Скопје оваа 2023 година прославува 100-годишнина од своето постоење, одбележувајќи еден век на промовирање и унапредување на воздухопловството во Скопје и пошироко во регионот. Од своето основање во 1923 година, Аероклубот Скопје е движечка сила во развојот на воздухопловството, безбедноста во воздухопловството и образованието и значително придонесе за растот и напредокот на оваа дејност. […]