Локација

Паркирање за време на Аеромитингот

Општи безбедносни правила на аеромитингот

Следи ги инструкциите од официјалните лица на аеромитингот:

Секогаш следи ги инструкциите од официјалните лица на аеромитингот, вклучително и оние за местата на движење, паркирањето и безбедноста.

Одржувај безбедно растојание:

Секогаш биди на безбедна оддалеченост од воздухопловите. Тоа значи да не стоиш во близина на полетно-слетната патека, патеките за движење на леталата, или каква било ограда.

Користи заштитни слушалки:

Аеромитинзите се многу бучни, па можеш да користиш заштита на ушите како тапи за уши или слушалки што поништуваат надворешни звуци.

Мирувај за време на изведбите:

Додека трае изведбата, доколку е можно, те молиме да не се движиш. Така нема да им го одвлекуваш вниманието на другите.

Внимавајте на децата:

Доколку доаѓаш на аеромитингот со деца, внимавај на нив цело време. Не ги оставај без надзор и не ги пуштај да трчаат наоколу.

Облечи се соодветно:

Носи удобна облека и чевли што одговараат на временските услови. Размисли за капа, очила сонце и крема за сончање.

Место за седење:

Местата за седење на аеродромот се ограничени. Затоа, ве охрабруваме да си понесете ќебе или камп-столче.

Не ги допирај леталата:

Не ги допирај леталата и не се обидувај да се качиш на нив. Опасно е, а можеби и ќе го оштетиш леталото.

Внимавај на итните постапки:

Во случај на инцидент, следи ги упатствата од официјалните лица на аеромитингот и оддалечи се од опасноста најбрзо и најбезбедно што можеш.

Најадени и напиени:

Аеромитинзите можат да траат долго, па не заборавај да пиеш многу вода и да јадеш хранливи закуски што ќе ти дадат енергија и здравје.

Ова се само некои општи упатства и упатства за безбедноста на Аеромитингот. Погрижете се да ги следите сите конкретни упатства што ги даваат официјалните лица на Аеромитингот. Секогаш користете здрав разум и претпазливост и сигурно ќе си поминете убаво!

Контакт

Прес & Медиа Контакт

+389 70363222
100@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Контакт за Волонтери

+389 71400300
info@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Информации за аеромитингот

+389 70247566
fly@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот