Добредојдовте на страница на Големиот аеромитинг Скопје 2023!

Подгответе се за незаборавен настан на 16 септември 2023 година за да ја славиме 100-годишнината од формирањето на Аероклуб Скопје на Спортскиот аеродром Стенковец. Аплицирајте за да учествувате во изложба на вашите авиони и да бидете дел од овој историски настан.

И тоа не е се!

Во летачката програма ќе бидат прикажани некои од најдобрите пилоти акробати кои ќе изведуваат акробации од кој застанува здивот. Ќе има и падобранци што паѓаат од небото со 200 км/ч и едрилици кои ќе се вивнат во небото за возбудата да биде поголема.

Бесплатен бензин Avgas

Нудиме и бесплатен Avgas за првите 100 пилоти што ќе се пријават преку оваа страница, затоа не ја пропуштајте оваа фантастична можност. Пристигнувањето на 14 и 15 септември, а заминувањето на 17 септември. Агендата на настанот ќе ви биде доставена наскоро за да се обезбеди непречено и ефикасно работење.

Аплицирајте!

Придружете ни се на Аеромитингот на 16 септември 2023 година и прославете со нас еден век историја на воздухопловството. Пријавете се за изложбата, обезбедете го вашиот бесплатен бензин и подгответе се за епски настан што нема да го заборавите!