Локација

Летачки мапи

Аеродромски зони
Растојанија на спорсткиот аеродром
Зони на летање за аеромитингот
VFR коридори за аеромитингот

Општи безбедносни правила на аеромитингот

Следи ги инструкциите од официјалните лица на аеромитингот:

Секогаш следи ги инструкциите од официјалните лица на аеромитингот, вклучително и оние за местата на движење, паркирањето и безбедноста.

Одржувај безбедно растојание:

Секогаш биди на безбедна оддалеченост од воздухопловите. Тоа значи да не стоиш во близина на полетно-слетната патека, патеките за движење на леталата, или каква било ограда.

Користи заштитни слушалки:

Аеромитинзите се многу бучни, па можеш да користиш заштита на ушите како тапи за уши или слушалки што поништуваат надворешни звуци.

Мирувај за време на изведбите:

Додека трае изведбата, доколку е можно, те молиме да не се движиш. Така нема да им го одвлекуваш вниманието на другите.

Внимавајте на децата:

Доколку доаѓаш на аеромитингот со деца, внимавај на нив цело време. Не ги оставај без надзор и не ги пуштај да трчаат наоколу.

Облечи се соодветно:

Носи удобна облека и чевли што одговараат на временските услови. Размисли за капа, очила сонце и крема за сончање.

Место за седење:

Местата за седење на аеродромот се ограничени. Затоа, ве охрабруваме да си понесете ќебе или камп-столче.

Не ги допирај леталата:

Не ги допирај леталата и не се обидувај да се качиш на нив. Опасно е, а можеби и ќе го оштетиш леталото.

Внимавај на итните постапки:

Во случај на инцидент, следи ги упатствата од официјалните лица на аеромитингот и оддалечи се од опасноста најбрзо и најбезбедно што можеш.

Најадени и напиени:

Аеромитинзите можат да траат долго, па не заборавај да пиеш многу вода и да јадеш хранливи закуски што ќе ти дадат енергија и здравје.

Ова се само некои општи упатства и упатства за безбедноста на Аеромитингот. Погрижете се да ги следите сите конкретни упатства што ги даваат официјалните лица на Аеромитингот. Секогаш користете здрав разум и претпазливост и сигурно ќе си поминете убаво!

Контакт

Прес & Медиа Контакт

+389 70363222
100@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Контакт за Волонтери

+389 71400300
info@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Информации за аеромитингот

+389 70247566
fly@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот