Аероклубот „Скопје“ ја почна обуката за нови падобранци: „По првиот скок, почетниците пловат по облаци иако веќе слетале

Едни ќе речат дека падобранството е само метод да се спасиш ако паѓаш од високо. Други, пак, дека е екстремно, страшно и непотребно. И тоа е нивната вистина. За падобранците од аероклубот „Скопје“, кој годинава слави 100 години, падобранството е начин на живот. Јане Стефанов е инструктор за скокови со падобран и портпарол на Аероклубот […]