Аеро Клуб Скопје

Аероклубот Скопје прославува 100 години постоење, низа активности во текот на целата година во чест на јубилејот

Аероклубот Скопје оваа 2023 година прославува 100-годишнина од своето постоење, одбележувајќи еден век на промовирање и унапредување на воздухопловството во Скопје и пошироко во регионот. Од своето основање во 1923 година, Аероклубот Скопје е движечка сила во развојот на воздухопловството, безбедноста во воздухопловството и образованието и значително придонесе за растот и напредокот на оваа дејност.

За да го прослави овој значаен јубилеј, Аероклубот Скопје организира низа настани во текот на целата годината, почнувајќи со Акција за прибирање на „Нераскажани приказни“ и фото спомени на членовите на Аероклубот.

Прочитајте повеќе на странта на Телевизија 24.