Волонтер

Пријави се за волонтер

Дали сакате да бидете дел од прославата за 100 години од Аероклуб Скопје и со тоа да помогнете на воздухопловната заедница? Тогаш, волонтирањето во оваа организација е совршена можност за вас!

Биди дел од нас...

- -

Како волонтер, ќе имате шанса да помагате во различни задачи, како што се подготовка на аеродромот за прославата, пречекување на посетителите, позиционирање на авионите, помош при информирање и многу повеќе. Плус, ќе бидете дел од возбудата и енергијата на Аеромитингот.

Не само што ќе помогнете при креирањето на незаборавен настан, туку и ќе научите за можностите во Македонската авијација, безбедноста на работата на аеродромот и на летањето.

Аплицирајте за волонтер поскоро, бројот е ограничен.

Правила и прописи за волонтерите на аеромитингот

Ви благодариме на интересот за волонтирање на аеромитингот „100 години Аероклуб Скопје“. Следните правила и прописи го регулираат вашето учество на аеромитингот како волонтер.

Право на волонтирање
 • За да бидеш волонтер, треба да имаш најмалку 16 години.
 • Волонтерот треба да биде физички способен да ги извршува зададените задачи и мора да ги следи сите правила и прописи пропишани од организаторот на аеромитингот.
Регистрација
 • Сите волонтери мора да се регистрираат преку официјалната веб-страна на аеромитингот.
 • Во текот на процесот на регистрација ќе ти бидат побарани лични информации како име, адреса, и контакт-телефон.
 • Пред да бидеш прифатен како волонтер, ќе треба да потпишеш документ за откажување од одговорност, како и договор за начинот на однесување.
Задачи и должности
 • На волонтерите ќе им бидат дадени задачи во склад со нивните интереси, вештини и можности.
 • Задачите можат да вклучуваат: помош при паркирање на автомобили и летала, пречек и информирање на посетителите и учесниците, помош при контрола на толпата, помош при монтирање и демонтирање на опремата, и други задачи.
 • Волонтерите мора да ги следат упатствата од организаторот и да ги извршуваат своите задачи најдобро што умеат.
Работно време
 • Волонтерите мора да се обврзат дека ќе работат цел ден и за време на подготовката и за време на Аеромитингот.
 • Секој волонтер ќе биде информиран за неговата задача и од него се очекува да дојде навреме и да биде подготвен да работи во текот на ден.
 • Волонтерите се должни однапред да го информираат организаторот доколку не можат да дојдат на својата смена.
Добивки:
 • Волонтерите ќе добијат маичка и капа што ќе ги носат во текот на настаните.
 • Волонтерите ќе имаат пристап до вода и закуски.
Одговорност:
 • Волонтерите мораат да потпишат документ за откажување од одговорност кој ќе ги заштити организаторите на аеромитингот од одговорност за каква било можна претрпена штета или повреда на волонтерот.
 • Волонтерите се одговорни за сопствениот транспорт до и од аеромитингот.
 • Волонтерите се одговорни за личните предмети и се советуваат со себе да не носат вредни предмети.
Правила на поведение

Волонтерот мора да се придржува на правилата на поведение на организаторот на аеромитингот кои, меѓу другото, вклучуваат и:

 • Учтиво однесување кон сите посетители, учесници, и други волонтери.
 • Некористење на дроги или алкохол.
 • Уредно облекување со носење на доделената маичка за време на смената.
 • Воздржување од какво било однесување што може да ја загрози сопствената и безбедноста на другите.
Откажување
 • Организаторите на аеромитингот го задржуваат правото да го откажат учеството на волонтерот во секое време и поради која било причина.
 • Волонтерот може да го прекине своето учество во секое време, со известување на организаторите на Аеромитингот.

 

*Со пријавувањето за волонтирање на аеромитингот, се согласуваш со горенаведените правила и прописите. Организаторите на аеромитингот го задржуваат правото да ги менуваат овие правила и прописи во секое време.