За нас

Пред точно сто години, група вљубеници во воздухопловството од Скопје се собраа за да го формираат она што го препознаваме како Аероклуб Скопје. Во текот на еден век, клубот прерасна во институција значајна за градот и земјава.

Во текот на својата историја, Аероклуб Скопје беше место на иновации и градење на техничка култура, каде пилотите и падобранците ги поместуваа границите на она што е можно во воздухопловството.

Клубот произведе голем број одлични пилоти и падобранци и одигра важна улога во развојот на воздухопловството во Македонија. Голем број од професионалните пилоти својата кариера ја започнале во Клубот.

Додека ја славиме 100-годишнината на клубот, ја почитуваме посветеноста и напорната работа на сите оние кои придонесоа за неговиот успех. Ги препознаваме пилотите, падобранците, едриличарите, моделарите, кои го направија Аероклубот Скопје она што е денес, Центар на сите воздухопловни спортови и професионална организација која спроведува работи од воздух.

Да се биде дел од овие 100 години на Аероклубот Скопје е чест и привилегија, но исто така е должност за неговата добра иднината. Возбудени сме да видиме што ќе донесат следните сто години за Аероклуб Скопје. Како што технологијата продолжува да напредува, можеме само да ги замислиме новите височини што ќе ги достигне клубот.

На оваа годишнина, ја славиме богатата историја и светлата иднина на Аероклуб Скопје.

На оваа годишнина, ја славиме богатата историја и светлата иднина на Аероклуб Скопје.

Прес & Медиа Контакт

+389 70363222
100@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Контакт за Волонтери

info@skopje.aero
+389 71400300
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Информации за аеромитингот

+389 70247566
fly@skopje.aero
Пон. – Пет. 10:00 – 17:00 часот

Биди информиран

Пријави се за новости

Внеси го твојот email каде би ги добил информациите:

Сподели, лајкни, повтори

Биди поврзан